Možnosti tiskanja:

Beljakov kolač z mandlji

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave30 minSkupni čas2 h

Beljakov kolac z mandlji

Velikost pekača: ca. 37x47 (pekač od pečice)
 1 l beljakov - sneg
 580 g gladke moke T500
 270 g sladkorja
 250 g stopljenega masla
 200 g sesekljanih mandljev
 200 g celih mandljev
 50 ml ruma
 50 g kakava
 2 pecilna praška
1

Maslo, rum in sladkor zmešamo.

1 maslo

2

Polovico mandljev sesekljamo.

2 mandlji

3

Iz beljakov stepemo trd sneg, ki ga primešamo k maslu, ki smo mu dodali rum in sladkor.

3 sneg

4

Dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek.

4 moka 1

5

Temeljito premešamo.

5 zmesamo 1

6

Dodamo mandlje.

6 mandlji

7

In z lopatico temeljito premešamo.

7 zmesamo

8

Maso razdelimo na polovico. Eni polovici dodamo kakav.

9 kakav

9

Premešamo.

10 zmesamo

10

Prvo polovico zmesi razdelimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Drugo polovico zmesi, ki smo ji primešali kakav porazdelimo na vrh bele zmesi.

8 prva plast

11

Z nožem porazdelimo temno zmes čez celo površino.

11 premazemo

12

Čez posujemo lističe mandljev.

12 posujemo listice

13

Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.

13 specemo

14

Pečen kolač ohladimo.

14 ohladimo

15

Razrežemo in postrežemo h čaju ali kavici.

20211024 110819

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO