Beljakov kolač s kokosom


Beljakov kolac s kokosom
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas1 h

Sestavine

Velikost pekača: 20 x 12 cm
 200 g kristalnega sladkorja
 150 g kandirane papaje
 130 g gladke moke T500
 100 g brusnic
 100 g celih jedrc orehov
 100 g kandirane limone
 50 g jedilne čokolade
 80 g kokosove moke - kosmiči
 8 beljakov

Postopek

1

Beljake stepamo na največji hitrosti. Postopoma dodajamo sladkor.

20200507 101528

2

Dodamo kandirano papajo in brusnice. Premešamo.

20200507 101819

3

Dodamo kandirano limono in orehova jedrca. Premešamo.

20200507 102437

4

Dodamo nasekljano jedilno čokolado in premešamo.

20200507 102711

5

Dodamo moko in kokosove kosmiče.

20200507 102825

6

Z lopatico premešamo.

20200507 103204

7

Pekače namažemo z maslom in v vsakega razdelimo pripravljeno zmes.

20200507 103813

8

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj na prvi spodnji rešetki 25 minut. Peko prilaghodimo pečici.

Proti koncu pečenja preverimo preizkus pečenja. Z dolgo iglo ali leseno špilo zapičimo v testo. V kolikor ostane zmes na igli, peko podaljšamo.

20200507 112813

9

Pečen kolač zvrnemo iz pekačev in ohladimo. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu. Režemo ohlajeno.

20200507 113051

Sestavine

Velikost pekača: 20 x 12 cm
 200 g kristalnega sladkorja
 150 g kandirane papaje
 130 g gladke moke T500
 100 g brusnic
 100 g celih jedrc orehov
 100 g kandirane limone
 50 g jedilne čokolade
 80 g kokosove moke - kosmiči
 8 beljakov

Postopek

1

Beljake stepamo na največji hitrosti. Postopoma dodajamo sladkor.

20200507 101528

2

Dodamo kandirano papajo in brusnice. Premešamo.

20200507 101819

3

Dodamo kandirano limono in orehova jedrca. Premešamo.

20200507 102437

4

Dodamo nasekljano jedilno čokolado in premešamo.

20200507 102711

5

Dodamo moko in kokosove kosmiče.

20200507 102825

6

Z lopatico premešamo.

20200507 103204

7

Pekače namažemo z maslom in v vsakega razdelimo pripravljeno zmes.

20200507 103813

8

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj na prvi spodnji rešetki 25 minut. Peko prilaghodimo pečici.

Proti koncu pečenja preverimo preizkus pečenja. Z dolgo iglo ali leseno špilo zapičimo v testo. V kolikor ostane zmes na igli, peko podaljšamo.

20200507 112813

9

Pečen kolač zvrnemo iz pekačev in ohladimo. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu. Režemo ohlajeno.

20200507 113051

Beljakov kolač s kokosom

error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
    0
    KOŠARICA
    Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
    knjizica receptov popup