Možnosti tiskanja:

Ajdovi keksi

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave30 minSkupni čas2 h 30 min

Ajdovi keksi

Testo
 350 g ajdove moke
 250 g čiste svinjske masti - salo
 150 g bele gladke moke T500
 80 g kristalnega sladkorja
 50 g jedilne čokolade
 3 jajca
 1 vanilijev sladkor
 2 pomaranči - lupina
 ½ zavitka pecilnega praška
Ostalo
 ostra moka za delovno površino
 sladkor v prahu za posip
1

Jajca, vanilijev saldkor, kristalni sladkor in lupino pomaranče penasto zmešamo.

1 jajca sladkor lupina

2

Dodamo čisto mast in vse ponovno premešamo.

2 dodamo salo

3

Dodamo naribano jedilno čokolado.

3 naribana cokolada

4

Premešamo.

4 premesamo

5

Primešamo moko s pecilnim praškom.

5 moka pecilni premesamo

6

Z mešalnikom grobo premešamo.

6 grobo zmesamo

7

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo naj počiva toliko časa, da pripravimo pekače s peki papirjem.

7 zgnetemo

8

Testo na pomokani površini razvaljamo na debelino 4 mm in izrezujemo s poljubnimi modeli.

Namig: K ostanku testa vedno dodamo sveže testo. Tako bodo piškoti ostali vedno enake oblike.

8 razvaljamo izrezemo

9

Odlagamo na pekač s peki papirjem.

9 odlagamo pekac

10

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah 12 minut. Peko prilagodimo svoji pečici. Pečene ohladimo.

11 pecene ohladimo

11

Ohlajene piškote povaljamo v sladkor v prahu.

12 povaljamo sladkor

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO