0

Melisin liker

Deli recept:

Melisin liker
Preračunaj sestavine2 Porciji

Sestavine

za 2 litra
 1 l žganja
 500 g sladkorja
 150 g melisinih listov
 4 bio limone
 2 jedilni žlici cintronske kisline
Dodatno
 1 l prekuhane vode
 200 g sladkorja - lahko manj
Pipomočki
 večji kozarec (2 l)

Postopek

1

V žganju stopimo sladkor. Kozarec napolnimo z listi melise in dodamo na rezine narezano limono.

1 zganje melisa limona

2

Pokrijemo s pokrovom in za 2 tedna postavimo na mesto s celodnevnim soncem.

2 privijemo pokrov

3

Po dveh tednih se žganje lepo obarva.

3 pripravljeno

4

Vsebino odcedimo skozi gosto cedilko.

4 odcedimo

5

Nato se ožamemo skozi gosto gazo.

5 ozamemo

6

In ponovno precedimo skozi cedilko z gazo.

6 skozi cedilko

7

Posebej prekuhamo 1 liter vode. Dodamo sladkor in citronsko kislino in mešamo tako dolgo, da se stopi.

Ohladimo in dolijemo precejenemu likerju in prelijemo v steklenice. Uživamo ga ob klepetu s prijatelji.

7 precedimo

Kategorija

Sestavine

za 2 litra
 1 l žganja
 500 g sladkorja
 150 g melisinih listov
 4 bio limone
 2 jedilni žlici cintronske kisline
Dodatno
 1 l prekuhane vode
 200 g sladkorja - lahko manj
Pipomočki
 večji kozarec (2 l)

Postopek

1

V žganju stopimo sladkor. Kozarec napolnimo z listi melise in dodamo na rezine narezano limono.

1 zganje melisa limona

2

Pokrijemo s pokrovom in za 2 tedna postavimo na mesto s celodnevnim soncem.

2 privijemo pokrov

3

Po dveh tednih se žganje lepo obarva.

3 pripravljeno

4

Vsebino odcedimo skozi gosto cedilko.

4 odcedimo

5

Nato se ožamemo skozi gosto gazo.

5 ozamemo

6

In ponovno precedimo skozi cedilko z gazo.

6 skozi cedilko

7

Posebej prekuhamo 1 liter vode. Dodamo sladkor in citronsko kislino in mešamo tako dolgo, da se stopi.

Ohladimo in dolijemo precejenemu likerju in prelijemo v steklenice. Uživamo ga ob klepetu s prijatelji.

7 precedimo

Notes

Melisin liker

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO